De Keure van Puurs in boekvorm

Precies 725 jaar geleden, in 1292, kwam er in Pudersse een keure tot stand die rechten en plichten vastlegde. Erfgoed Puurs schreef daarover een boek.

In die publicatie lees je het verhaal dat een mooi beeld geeft van de middeleeuwen in onze regio. Abten, bisschoppen, hertogen, voogden… passeren de revue. Allemaal bepaalden ze mee de geschiedenis en van wat Puurs nu is. Je vindt ook afbeeldingen van fraaie, belanghebbende historische documenten die in archieven bewaard worden, heel wat transcripties en wetenschappelijke duiding. Het is dus een uniek document.

Je kan je exemplaar kopen via www.puurs.be/webwinkel of aan het vrijetijdsloket. Een exemplaar van De Keure van Puurs kost 15 euro.