Bibliotheek Puurs

De Keure van Puurs in boekvorm

Precies 725 jaar geleden, in 1292, kwam er in Pudersse een keure tot stand die rechten en plichten vastlegde. Erfgoed Puurs schreef daarover een boek.

In die publicatie lees je het verhaal dat een mooi beeld geeft van de middeleeuwen in onze regio. Abten, bisschoppen, hertogen, voogden… passeren de revue. Allemaal bepaalden ze mee de geschiedenis en van wat Puurs nu is. Je vindt ook afbeeldingen van fraaie, belanghebbende historische documenten die in archieven bewaard worden, heel wat transcripties en wetenschappelijke duiding. Het is dus een uniek document.

Je kan je exemplaar kopen via www.puurs.be/webwinkel of aan het vrijetijdsloket. Een exemplaar van De Keure van Puurs kost 15 euro.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Jeugdboekenmaand in Puurs

Wetenschap en techniek, dat is de evolutietheorie. Dat is een colafles die een fleecetrui wordt. Maar dat is eigenlijk pas het laatste. Eerst is er de jonge Charles Darwin die kevers verzamelt. De PMD-zak. Eerst zijn er vragen in de kop. Nieuwsgierig zijn. Willen weten. Zoeken. Kijken. Iets proberen. Uitvinden. Ontwerpen. Mislukken. Opnieuw proberen. Eureka is het feestje dat daarbij hoort. Lees verder

Ongeziene start voor Patser

Patser, na Image en Black de derde langspeelfilm van regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah kent een explosieve start. Na vijf dagen programmatie heeft de film al bijna 82.000 bezoekers op de teller staan. Op 27 maart zie je de film in theaterzaal de Kollebloem. Lees verder
Meer nieuws