Gedichtendag met poëzie op de markt

De Poëzieweek in Puurs gaat op donderdag 25 januari van start met Gedichtendag. Poëzieliefhebbers uit heel Nederland en Vlaanderen passen gedichten toe in het leven van alledag. Voor collega’s of vrienden, on- en offline.

Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Gedichtendag, sinds 2000 georganiseerd door Poetry International Rotterdam, is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen organiseren die dag een grote diversiteit aan eigen poëzieactiviteiten en ook de media klinken die dag een stuk poëtischer.

Poëzie op de Puurse markt
Tijdens de wekelijkse markt op donderdag 25 januari schopt doordrammer Jürgen Nakielski (Wachten op neerslag, Wij hadden onze namen nogDoordrammer) Gedichtendag tegen de schenen met gedichten, mini-columns, overpeinzingen en al dan niet humoristische onzin over wat ons bezighoudt. Of niet. Om naast de mentale ook de fysieke mens te verwarmen, bieden we je ook soep en warme chocomelk aan. Omdat Jürgen - met twee puntjes en meer - zó hard staat te popelen, deelt hij hier al zijn poëtisch jaaroverzicht met jou.

Dicht mee
Bezorg ons je poëzie via bibliotheek@puurs.be en wij geven het een mooi plaatsje, on- en offline. Jürgen Nakielski zal je poëtische woorden ook voordragen op de Puurse markt.

Verspreid poëzie op social media
Breng poëzie in je leven! Laat je inspireren door de foto-gedichten en deel het op social media met #Gedichtendag. Wijs vrienden en contacten op poezieweek.com.

Net verhuisd? Verf voordat je gaat behangen nog een mooi gedicht op je muur!

Het gezin verrassen? Laat een mooi gedicht achter op het planbord!

Met je hoofd in de wolken? Laat je liefde spreken in de spiegel!

Koud winterweer buiten? Schrijf op de beslagen ruit een gedicht dat je doet gloeien!

Is je leven je canvas? Inspireer anderen met poëzie!

Poëzie op de markt: donderdag 25 januari, in de voormiddag op het Kerkplein.