Bibliotheek Puurs

Lezing Samuel Dali De Schepper

“Wat wil je later worden?” vroeg mijn tante, terwijl ze me nieuwsgierig aankeek. “Later als ik groot zal zijn?” aarzelde ik, “dat weet ik nog niet.” Maar ik wist het wel. Ik wou een jongen worden. Gewoon zijn hoe ik me voelde.

Samuel Dali De Schepper wordt geboren als meisje maar voelt zich sinds zijn prille jeugd gevangen in dat lichaam. Jarenlang worstelt hij met zichzelf tot hij op zijn veertigste een ingrijpende beslissing neemt en geslachtsaanpassende ingrepen hem eindelijk ook uiterlijk tot man maken. Voor de maatschappij zijn transgenders een kleine minderheid waarover weinig geweten is. Toch blijkt dat het aantal meldingen van onbehagen met het geboortegeslacht de laatste jaren blijft stijgen.

In deze GRATIS lezing op 16 mei 2018 om 20.00u in de Puurse bib spreekt Samuel open en eerlijk over zijn gevoelswereld, belicht alle stappen in zijn transitie en geslachtsaanpassende ingrepen. Zijn verhaal is een echte eyeopener en doet de maatschappij nadenken over de stereotype hokjes “man-vrouw”. Samuel beschouwt het leven als een vorm van Kunst. De kunst om je leven te leiden, niet lijden en daarbij vooral je authenticiteit te bewaren.

Zijn boek Aan de achterkant was alles in orde kan een leidraad zijn voor al wie zijn gender in vraag stelt of geïnteresseerd is in genderdiversiteit maar ook voor familie en vrienden van, hulpverleners en opvoeders kan het een steun en informatiebron betekenen. Het boek is doorspekt met songquotes: muziek speelde een belangrijke rol in het emotionele proces dat Samuel doorliep. De citaten scheppen sfeer en duiden meteen hoe Samuel zich in een bepaalde periode voelde. De hele playlist van het boek kan je beluisteren via Deezer.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Lezing Samuel Dali De Schepper

“Wat wil je later worden?” vroeg mijn tante, terwijl ze me nieuwsgierig aankeek. “Later als ik groot zal zijn?” aarzelde ik, “dat weet ik nog niet.” Maar ik wist het wel. Ik wou een jongen worden. Gewoon zijn hoe ik me voelde. Lees verder

❤ voor autisme

In Vlaanderen hebben zo’n 42.000 mensen een autismespectrumstoornis. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Vereniging Autisme. Eén op de 150 kinderen die bij ons geboren worden kampt dus met één of andere vorm van autisme. Dat is een stuk vaker dan pakweg tien jaar geleden. Lees verder
Meer nieuws