Bibliotheek Puurs

Omgaan met hoogsensitieve kinderen

We vertrekken vanuit de talenten van het kind. We tonen aan hoe je het zelfvertrouwen van een hooggevoelig kind kunt versterken, zodat het beter leert omgaan met prikkels van buitenaf.

In een voordracht bestaande uit twee delen wordt er eerst algemene informatie gegeven en worden de kenmerken van hoogsensitiviteit besproken, alsook de bijzonderheden bij kinderen. Er worden tips gegeven en tal van voorbeelden aangehaald. Na een korte pauze volgt het interactieve deel van de voordracht, waarbij er ruime gelegenheid tot vragen stellen is.

Deze lezing in samenwerking met Huis van het Kind Klein-Brabant-Vaartland gaat door op donderdag 17 mei 2018 van 19.30u tot 22.00u in de Puurse bib. Deelname is GRATIS, ticket bestellen via www.puurs.be/webwinkel verplicht.

Leestip
Mijn kind is hooggevoelig​ verscheen in de succesvolle en zeer gewaardeerde opvoedingsreeks van Lannoo en vind je in de bib. 'Ilse Van den Daele en Linda T'Kindt hebben een fantastische klus geklaard. Ze geven op wetenschappelijk verantwoorde wijze inzicht in het verschijnsel hoogsensitiviteit en tegelijkertijd weten zij de praktijk centraal te stellen' - Prof. dr. Anna M.T. Bosman, Radboud Universiteit (Nijmegen).

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Lezing Samuel Dali De Schepper

“Wat wil je later worden?” vroeg mijn tante, terwijl ze me nieuwsgierig aankeek. “Later als ik groot zal zijn?” aarzelde ik, “dat weet ik nog niet.” Maar ik wist het wel. Ik wou een jongen worden. Gewoon zijn hoe ik me voelde. Lees verder

❤ voor autisme

In Vlaanderen hebben zo’n 42.000 mensen een autismespectrumstoornis. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Vereniging Autisme. Eén op de 150 kinderen die bij ons geboren worden kampt dus met één of andere vorm van autisme. Dat is een stuk vaker dan pakweg tien jaar geleden. Lees verder
Meer nieuws