Bibliotheek Puurs

Puurse auteur Rita Goossens schrijft boek over oorlogsmisdaden in Katyn

Na een vliegtuigongeval in april 2010 nabij Smolensk waarbij de Poolse president Lech Kaczynski en 96 medereizigers omkwamen, kwam wereldwijd het drama van Katyn weer in de spots. Deze delegatie kwam van een herdenking van dit bloedbad waarbij in de lente van 1940 duizenden Poolse officieren gruwelijk werden omgebracht.

Een internationaal team zocht naar de schuldigen. Het werd een wespennest waarbij de schuld afwisselend bij de Russen en de Duitsers werd gelegd. Wie had belang bij deze onzinnige moorden? Eén zaak stond vast: dit was beslist een oorlogsmisdaad.

Na het ontdekken van de graven in 1943 in de Russische bossen werd de twijfel alleen maar groter door geheimhouding, rookgordijnen en allerhande verdachtmakingen.

Rita Goossens pluist deze geschiedenis helemaal uit en zet ze onder haar wetenschappelijke loep.

Zwijgen na de stilte is nu verkrijgbaar in de Puurse bib. Het boek is ook te koop bij Rita Goossens zelf. Interesse? Geef ons een seintje via bibliotheek@puurs.be en we verwijzen je graag door.

Bron: Nationale Confederatie van Politieke Gevangenen en Rechthebbenden - Meensel-Kiezegem 1944 vzw

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Lezing Samuel Dali De Schepper

“Wat wil je later worden?” vroeg mijn tante, terwijl ze me nieuwsgierig aankeek. “Later als ik groot zal zijn?” aarzelde ik, “dat weet ik nog niet.” Maar ik wist het wel. Ik wou een jongen worden. Gewoon zijn hoe ik me voelde. Lees verder

❤ voor autisme

In Vlaanderen hebben zo’n 42.000 mensen een autismespectrumstoornis. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Vereniging Autisme. Eén op de 150 kinderen die bij ons geboren worden kampt dus met één of andere vorm van autisme. Dat is een stuk vaker dan pakweg tien jaar geleden. Lees verder
Meer nieuws