Bibliotheek Puurs

Trailer en teaserposter van Stijn Coninx’ film Niet Schieten

Het is nog wachten tot het najaar alvorens de langverwachte nieuwe film van Stijn Coninx in onze nieuwe theaterzaal de Kollebloem komt, maar inmiddels zijn de teaserposter en trailer klaar.

De film is gebaseerd op het boek en levensverhaal van David Van de Steen, Niet Schieten, dat is mijn papa! en wordt gevolgd vanuit het standpunt van Davids grootvader, een rol vertolkt door Jan Decleir.  Ruim 25 jaar na Daens betekent dit een nieuwe grote en intense samenwerking tussen Coninx en Decleir met een historisch verhaal dat actueler is dan ooit tevoren.

Het scenario van Niet Schieten start in 1985 met de laatste en meest moorddadige moordpartij van de Bende van Nijvel en loopt over een periode van meer dan 25 jaar.  Het verhaal van David Van de Steen en dat van zijn grootouders is exemplarisch voor wat de vele slachtoffers van De Bende van Nijvel hebben meegemaakt, zowel tijdens de overvallen als tijdens hun lange strijd die daarop volgde en voortduurt tot op vandaag.

Jan Decleir speelt de hoofdrol van Davids grootvader, Viviane De Muynck kruipt in de huid van de grootmoeder.  De rol van David zelf wordt door drie verschillende acteurs vertolkt: de broers Mo en Kes Bakker nemen de leeftijd van 9 en 14 jaar voor hun rekening, de volwassen David is een rol voor Jonas Van Geel.

Louis Talpe en Elke Van Mello spelen de ouders van David, Zita Wauters is het zusje Rebecca.

Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de 9-jarige David Van de Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten.  Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. De grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en verdriet, en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden… Het wordt een lange en bij momenten hallucinante strijd.

De film speelt op 27 november 2018 in theaterzaal de Kollebloem van cc Binder. Er is een voorstelling om 14.00u en 20.00u. Tickets bestel je via www.ccbinder.be/film.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Win een boekenbon met je vakantiefoto

Onze boeken gaan graag op stap. Met veel plezier gaan ze met je mee, zowel naar huis als op reis. De reisgidsen begeleiden je probleemloos door de smalle steegjes van Madrid en de romans zonnen graag naast jou op het strand. Lees verder

Ontdek de boekenruilkast

Hoeveel boeken heb jij in huis die je nooit meer zult herlezen? Deel ze met vrienden en familie, maar ook met buren en onbekenden! Met het openbaar ruilkastje in Park Fort Liezele geef je je boeken, strips ... een tweede leven. Lees verder
Meer nieuws