Bibliotheek Puurs

Workshops tijdens Digitale Week

Van 20 oktober tot 5 november is het Digitale Week! Wil jij ook mediawijs worden én blijven? Kom je digitale vaardigheden versterken tijdens onze workshops in de bib.

Maak je eigen lamp
Een lamp is een blikvanger in je interieur. Vind je in de winkel niet wat je zoekt? Steek zelf de handen uit de mouwen. Tijdens deze workshop tijdens de Digitale Week ontwerp en produceer jij je eigen designlamp.

Voorkennis? Niet nodig. Materiaal meebrengen? Niet nodig. Alles is voorzien – op het einde neem jij je creatie mee naar huis. Nog niet klaar? Geen zorgen: in het FabLab Klein-Brabant mag je jouw lamp afwerken.

Maak je eigen projector
Je kent het scenario wel: je hebt een zeer leuk filmpje gevonden op het internet - iets met kittens of vallende baby’s - en wil dat laten zien aan je familie of vrienden. Maar zo met zijn allen rond dat smartphoneschermpje staan drummen, is allesbehalve handig. Dan komt deze projector voor je smartphone of tablet goed van pas.

Als je regelmatig video’s bekijkt op je smartphone én thuis een stukje muur hebt om op te projecteren, is deze projector iets voor jou. Het simpele design is gemaakt van dik, stevig karton en maakt van dat kleine YouTubefilmpje een bioscoopfilm. Je stopt je smartphone of tablet vanachter in de doos, en voilà: het beeld wordt vergroot op de muur. Daarnaast is het enorm licht, geef je zelf vorm en kan je het makkelijk meenemen. En het beste van alles? Het is maar een fractie van de prijs van die dure HD-projectors.

Breng zeker je smarthone of tablet mee naar de workshop!

Schrijf je in
Inschrijven doe je via www.puurs.be/webwinkel.

Als onderdeel van het project 'Licht & beweging' zullen alle creaties getoond tijdens de lichtjeswandeling eind december, nog een extra reden om mee te doen dus!

Meer info over de Digitale Week?
www.digitaleweek.be

Meer info over Allemaal Digitaal in Puurs?
www.allemaaldigitaalinpuurs.be

Workshop lamp maken: woensdag 25 oktober, van 14.00u tot 16.30u voor kinderen en van 19.00u tot 22.30u voor volwassenen in het FabLab Klein-Brabant.
Workshop projector maken: dinsdag 31 oktober, van 10.00u tot 12.00u voor kinderen in het FabLab Klein-Brabant.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Lancering Puurse strip

Striptekenaar Luc Morjaeu maakte ter gelegenheid van dit feestjaar een stripverhaal voor Puurs. Geen saai geschiedenispraatje maar een spannend verhaal vol humor. De strip kreeg de titel: Het spook van Pukema. Lees verder

Expo Curtain sight van Jef Bex

Na de succesvolle beëindiging van de opleiding fotokunst aan de kunstacademie heeft Jef Bex zich sinds 2015 toegelegd op artistieke portretten, aparte ensceneringen en surrealistische situaties. Lees verder

Brusselmans en Lanoye herenigd in Puurs

Op zaterdag 28 oktober serveert de bib je verwennerij van de bovenste plank. Gastheer van dienst is Herman Brusselmans. Hij helpt je verder aan de balie, citeert uit eigen werk en signeert je boek. Ondertussen geniet jij van een hapje en een drankje. Lees verder
Meer nieuws