Bibliotheek Puurs

Allemaal digitaal

Puurs gaat mee met zijn tijd. En dus communiceert de gemeente volop online met jou – snel en efficiënt. Als de boodschap tot bij jou komt, tenminste. Daarom trekt de gemeente al zijn inwoners het digitale tijdperk in. Met computercoaches en workshops.

Je hebt het al gemerkt: Puurs praat steeds vaker via de computer met jou. Door informatie op de gemeentelijke website te zetten, nieuwtjes via Facebook te delen of culturele programmagidsen online te plaatsen.

Vind je digitale draai

Die onlinecommunicatie maakt het de Puursenaars gemakkelijker om snel de juiste informatie op te sporen. Want je zoekt én vindt precies wat jij wilt, wanneer je dat wilt. Al moet je dan wel je draai vinden in die digitale wereld.

Omdat dit nog niet iedereen is gelukt, helpt de gemeente een handje – samen met de Puurse bib, CC de Kollebloem, het Sociaal Huis, de dienstencentra, De Schakel en de VDAB. Ze stellen computers, tablets en internet ter beschikking, zetten computercoaches klaar, en organiseren gratis workshops.

Op de agenda:

Digitaal café
Met een computer werken, maar je weet niet goed waar te beginnen? Geen probleem! In het digitaal café helpen we je bij je eerste stappen in de wondere wereld van computers.

Hulp van de computercoaches
Hoe werkt een iPad? Wat is Facebook juist? Of hoe los je een probleem op jouw laptop of tablet op? De computercoaches Dora, Ivan, Frans en Tom kennen het antwoord. Elke donderdag wijzen ze je de weg in de digitale wereld in de bib of dienstencentra. Op zaterdag kan je terecht bij Maarten in De Schakel.

Een pc mét internet voor jou
Geen computer thuis? Dan vind je op deze plekken een pc of tablet met internettoegang: Bibliotheek Puurs, DC De Nieuwe Ark, DC Paepenheide en De Schakel. Ook in het Sociaal Huis is een computerkiosk, waar je kan surfen.

Nog computerhulp

Puurs wil met zijn project Allemaal Digitaal al zijn inwoners achter de computer krijgen. En dus staan er de komende maanden nog heel wat digitale activiteiten op de planning.

Dit project werd genomineerd voor de Bib Web Awards in de categorie Mediawijzer: beste activiteit, project of webtoepassing rond mediawijsheid of informatiegeletterdheid voor 18 plus: studenten, volwassenen en/of senioren.