Bibliotheek Puurs

FabLab Klein-Brabant

De bibliotheek herbergt het FabLab. Dat komt van Fabrication Laboratory. Het is een digitale werkplaats voor iedereen. Er staan onder meer een lasersnijder, 3D-printer en CNC-frees voor je klaar. Ideaal om je projecten tot leven te wekken!

FabLab is een initiatief van vzw FabLab Klein-Brabant. Die zorgt ook voor begeleiding en workshops op de werkplaats. Zo ga je snel en correct met de machines aan de slag. Het materiaal dat je wilt bewerken, breng je zelf mee – óf koop je voordelig in het FabLab.

Oké, een digitale werkplaats voor iedereen dus? Ja! Bijvoorbeeld voor:

 • burgers
  De deuren van het FabLab staan open voor personen vanaf zes jaar. Het is de plek om jouw idee om te zetten in een tastbaar product. Deel je kennis met andere FabLab-gebruikers en stel je vragen aan de begeleiders.
 • scholen
  Leerkracht in het lager, secundair of hoger onderwijs? Via opleidingen ontdek je hoe je de digitale machines inzet in jouw vak – afgestemd op je leerplannen. Dé manier om de interesse voor wetenschap en techniek te prikkelen bij je leerlingen.
 • bedrijven
  Heb je een digitaal vraagstuk, wil je jouw kennis uitbreiden of ben je klaar om een prototype te (laten) ontwikkelen? De FabLab-community helpt je graag met massa’s expertise. Start-ups en kmo’s werken hier in alle veiligheid en vertrouwen aan hun nieuwste projecten.

Waarom in de bib?
Een digitale werkplaats in een bib. Raar? Helemaal niet! Een bibliotheek is vanouds een plek om kennis te delen. Vroeger vooral via boeken, maar vandaag ook met moderne media.

Het basisgebruik van het FabLab is gratis. Wil je er vaker binnen? Of een machine reserveren? Kies dan voor een voordelig abonnement.

Meer info over mogelijkheden en prijzen lees je op www.fablabkleinbrabant.be.

Openingsuren
Je bent welkom in het FabLab op:

 • woensdag van 18.00u tot 20.00u
 • vrijdag van 18.00u tot 22.00u

Buiten deze uren kan je er op terecht op afspraak.