Bibliotheek Puurs

Gadgetbib

Met de gadgets uit onze gadgetbib hoeft dromen over de toekomst niet meer. Speel thuis met minidrones, dompel je onder in virtual reality of sport buiten met Fitbit. Voor ieder wat wils. Zelfs je plant vermaakt zich uitstekend.

Met jouw voordeelpas leen je onderstaande gadgets met een flink fun gehalte.

Zoals een echte vogel vliegt de Avitron V2 door de lucht. De bijgeleverde afstandsbediening heeft een bereik van ongeveer 100 meter. De vogel is oplaadbaar, enkel voor de afstandbediening heb je batterijen nodig (niet inbegrepen).

Motivatie is je beste accessoire met deze fitnesspolsband met alledaagse activiteiten, slaaptracker, SmartTrack en herinneringen om te bewegen. Track het aantal stappen, afstand, verbruikte calorieën en actieve minuten. Ontvang herinneringen om te bewegen om je doel van 250 stappen per uur te bereiken. De batterijduur tot 5 dagen is langer dan die van andere trackers. SmartTrack herkent automatisch geselecteerde activiteiten en neemt deze op in de Fitbit-app. Monitor je slaap automatisch en stel een stil alarm in. Syncs Wirelessly Synchroniseert draadloos en automatisch statistieken naar leading smartphones en computers.

Motiveer jezelf om meer te bewegen met Fitbit Charge HR, door dagelijkse activiteit te monitoren, zoals aantal genomen stappen, afgelegde afstand, verbrande calorieën, aantal trappen beklommen en aantal actieve minuten. Het verschil met de Fitbit Charge is de ingebouwde hartslagmeter. De stelt je in staat om nauwkeurig je hartslag te moniteren gedurende de dag, zowel tijdens rust periodes, als actieve periodes. De Fitbit Charge HR meet ook 's nachts automatisch je slaapritme waardoor deze activiteitsmeter één van de meest uitgebreide en complete trackers ter wereld is. De Fitbit Charge HR laat je heerlijk wakker worden door een stil, trillend alarm af te laten gaan. Met een batterijduur van 5 dagen gaat de Fitbit Charge HR lang mee, zodat je niet iedere dag hoeft op te laden.

Als je fitness onderdeel van je dagelijks leven wil maken is de Fitbit Flex voor jou. Om te beginnen rust hij nooit. Gedurende de dag houdt het je stappen bij, je afgelegde afstand en verbrande calorieën. Gedurende de nacht meet het je slaapritme, helpt hij jou je slaap cycli beter te begrijpen en hij wekt je in de ochtend met een stil trilalarm. De Fitbit Flex motiveert je om je doelen te bereiken door fitness leuker te maken en in je dagelijkse leven te integreren 24 uur per dag.
Stel je doel in, bijvoorbeeld: binnen 2 maanden 5 kilogram afvallen. Met behulp van de Fitbit Flex registreer je je calorieverbruik, work-outs, gelopen afstand, gemaakte stappen en je slaapritme. De Fitbit Flex is geschikt voor iPhone, Android of te bereiken via een applicatie op het web.

De Fitbit One helpt je om je korte- en lange termijn gezondheidsdoelen te behalen. Stel je doel makkelijk in, bijvoorbeeld: binnen 2 maanden 5 kilogram afvallen. Met behulp van de Fitbit One registreer je je calorieverbruik, work-outs, gelopen afstand en gemaakte stappen, beklommen trappen en je slaapritme. Synchroniseer hem met je smartphone via Bluetooth 4.0 of pc om je prestaties te bekijken op de Fitbit App. Zo blijf je op de hoogte van je voortgang en kun je je trainingsprogramma of lifestyle beter afstemmen op je doelen. Behaalde doelstellingen beloont de Fitbit One met badges. Verbind met je vrienden en stimuleer elkaar om te bewegen. Het apparaat beschikt tevens over een ingebouwd stil alarm en is spatwaterdicht, regen- en zweetbestendig. De Fitbit One is geschikt voor iPhone, Android of te bereiken via een applicatie op het web.

Met de Fitbit Zip bereik je je korte- en lange termijn gezondheidsdoelstellingen door van fitness je levensstijl te maken. Draag het kleine apparaatje in je zak of aan je riem. De Fitbit Zip telt je stappen wanneer je loopt en registreert je calorieverbruik en gelopen afstand. Synchroniseer hem met je smartphone via Bluetooth 4.0 of pc om je prestaties te bekijken op de Fitbit App. Zo blijf je op de hoogte van je voortgang en kun je je activiteitsniveau beter afstemmen op je doelen. Behaalde doelstellingen beloont de Fitbit Zip met badges. Verbind met je vrienden en stimuleer elkaar om te bewegen. Het apparaat is spatwaterdicht, regen- en zweetbestendig. De Fitbit Zip is geschikt voor iPhone, Android of te bereiken via een applicatie op het web.

Met de Homido Virtual Reality Headset krijgt het spelen van een spelletje of bekijken van een video een geheel nieuwe dimensie. De comfortabele headset maakt van je smartphone een VR-bril en laat je genieten van VR-games of video's. Smartphones van 4,7 inch tot 5,5 inch zijn geschikt voor de Homido Virtual Reality Headset. De elastische hoofdband zorgt voor een optimale pasvorm.
Smartphones met een kloksnelheid van minimaal 1.7 GHz zijn het meest geschikt voor de Homido VR-bril. Een minimale schermresolutie van 720x1280 pixels wordt eveneens aangeraden.

Maak de beste selfies met deze selfie stick voor smartphones van Jivo. De selfie stick is tot 85 cm uit te rekken en daarmee wordt het een stuk makkelijk om een foto van jezelf met al je vrienden te maken. In de stok zit een knop waarmee de foto gemaakt kan worden. Daarvoor is wel eerst een Bluetooth verbinding nodig met je smartphone. De Jivo selfie stick heeft een stand-by tijd van 100 uur en is ook handig te gebruiken voor video's.

De Mykronoz ZeBracelet2 is een smartwatch met microfoon en luidspreker waarmee u oproepen kunt beantwoorden, uw activiteiten en slaap kunt registreren. Geschikt voor Android 2.3+ en iOS 7+ toestellen die bluetooth 4.0 ondersteunen. De app is verkrijgbaar is de App Store en bij Google Play.

Met de Flower Power-plantsensor van Parrot kun je zonlicht, bodemvochtigheid, temperatuur en het niveau van meststoffen meten. Je ontvangt een waarschuwing op je smartphone wanneer je kostbare planten verzorging nodig hebben.
Met de gratis speciale app hou je de gezondheidsparameters in realtime bij. De plantsensor is zowel binnenshuis, als buitenshuis inzetbaar en maakt verbinding met Bluetooth 4.0.
Met deze draadloze plantmonitor blijven je planten langer vitaal. In realtime zie je hoe de verschillende gezondheidsparameters van je plant of planten ervoor staan en kun je precies zien wat je moet doen om de levensduur te verlengen. Parrot Flower Power is je ideale zadenbib-sidekick!

Parrot introduceert de 2e generatie minidrones: de Parrot Hydrofoil. De Hydrofoil is een hybride drone die kan varen op zoet water. De drone houdt de Hydrofoil 5-6 cm boven het water en in evenwicht. Bereik zelfs een snelheid van 10 km/u op het water.

De Parrot Jumping Sumo is een robot met een sterke persoonlijkheid die rijdt, raast, zigzagt, ronddraait, en bochten van 90° graden neemt. Als een bliksemschicht springt de robot 80cm de lucht in. Met behulp van een veer kan hij objecten die hij onderweg tegenkomt uit de weg ruimen! Met de gratis applicatie FreeFlight 3 kan je acrobatische figuren maken. Dankzij zijn geïntegreerde camera word je ondergedompeld in het hart van het avontuur van de Parrot Minidrones.

Oplaadbare LiPo-accu van 550mAh voor Parrot minidrones. Geschikt voor Hydrofoil, Jumping Sumo en Rolling Spider.

De Parrot Rolling Spider is een ultracompacte drone die bestuurd kan worden vanaf een smartphone. Hij vliegt binnen en buiten met een verrassende snelheid en stabiliteit. Met de gratis applicatie FreeFlight 3 voor Minidrones kan je acrobatische figuren maken.

  • Sony Playstation VR (voorlopig enkel in de bib met onze Playstation 4 te testen)

Vanaf het moment dat je PlayStation VR opzet, het nieuwe virtual reality-systeem voor PlayStation 4, ervaar je games op een geheel nieuwe manier. Je bent zelf het middelpunt van de actie en beleeft ieder detail van fantastische nieuwe werelden - hierdoor lijkt het alsof je echt in de game zit.

De Sphero BB-8 is het must-lend gadget voor de echte Star Wars-fan. Het leukste is dat je hem kan besturen met je smartphone: met een virtuele joystick op je scherm kan je de droid alle kanten op sturen. Het is ook mogelijk om de BB-8 zijn eigen gang te laten gaan.
De BB-8 luistert naar en reageert op verbale commando’s. Geef de droid een opdracht en hij zal deze uitvoeren. Hij heeft een unieke persoonlijkheid en zal door je acties zichzelf blijven ontwikkelen. De droid is ook in staat om hologrammen te projecteren op je smartphone. Zijn robuuste ontwerp en onberispelijke intelligentie maken de Sphero BB-8 je perfecte Star Wars-sidekick!

Sphero Ollie is gemaakt om spelen op een hoge niveau te brengen Met z'n maximumsnelheid van meer dan 22 km/u kan je niet ontkennen dat hij ontworpen is om snel te zijn!
Via de gratis Ollie app scheur je met je Ollie binnen én buiten rond, neem je onvoorstelbaar spectaculaire bochten en manoeuvreer je zonder enig moeite over je zelfgebouwde parcours. Daarnaast is er een trukendoos ingebouwd waarmee je al je vrienden kan verrassen.

De Veho MUVI X-Lapse maakt het voor een filmmaker mogelijk om tot 360° graden brede time-lapse beelden samen te voegen die na bewerking een geweldig film effect creëeren.
De MUVI is te gebruiken met camcorders/camera’s, maar met de speciale houder ook geschikt voor een smartphone en in combinatie met een van de vele beschikbare apps kan zelfs de meest onervaren gebruiker super coole time-lapse-flimpjes maken. Een andere optie voor de meest creatieve fotografen is het creëren van super groothoek panoramische foto’s door de MUVI X-Lapse langzaam rond te draaien terwijl de camera of smartphone foto’s neemt met een interval.
Bij de MUVI X-Lapse wordt geen app of software geleend, maar deze zijn direct beschikbaar in de app stores en het internet.

MiP is uitgerust met GestureSense-technologie, waardoor je MiP met handgebaren kan besturen. Door gebruik te maken van zijn gratis app op een compatibele IOS of Android smartphone, kan je MiP besturen, games spelen en meer. En alles terwijl MiP balanceert op 2 wielen!
Je nieuwe vriendje maakt graag lol en nodigt je uit om mee te doen. Beloon hem en MiP zal je nieuwe beste vriend zijn. Maar je kan hem ook boos maken!

Deze lijst wordt regelmatig aangevuld. Hou deze pagina in de gaten voor nieuwe gadgets!

Bekijk ook onze verkleedbib.